Adres :
100. Yıl Bulvarı No:101/A, 06374 OSTİM/Ankara-TÜRKİYE Telefon : 0 312 385 50 90 Faks : 0312 354 58 98 E-Posta : korhan@ostim.org.tr

Ossa’dan Almanya Çıkarması

Uluslararası Havacılık ve Yan Sanayi Fuarı AIRTEC, Almanya'nın Frankfurt kentinde 06-08 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleşti. AIRTEC Uluslararası Havacılık Yan Sanayi Fuarı B2B toplantılarında; uzay ve havacılık sanayinde çalışan şirketler, kurumlar ve üniversiteler buluştu. Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), fuar boyunca çok sayıda firma ile ikili iş görüşmesinde bulundu.
Ostim Editör
19 Kasım 2012 11:21

Uluslararası Havacılık ve Yan Sanayi Fuarı AIRTEC, Almanya'nın Frankfurt kentinde 06-08 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleşti. AIRTEC Uluslararası Havacılık Yan Sanayi Fuarı B2B toplantılarında; uzay ve havacılık sanayinde çalışan şirketler, kurumlar ve üniversiteler buluştu. Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), fuar boyunca çok sayıda firma ile ikili iş görüşmesinde bulundu.

Fuarda, Türkiye’den Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Dairesi ile Sanayileşme Dairesi, Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Savunma ve Havacılık Kümelenmesi OSSA ile savunma sanayi alanında çalışmalar yapan KOBİ’ler yer aldı. Bu organizasyon ile sistem üreticileri ve tedarikçi şirketler, ikili görüşmeler esnasında yakın iletişime geçerek; fuar süresi üç gün boyunca, verimli ve zaman tasarrufu sağlayacak bir şekilde Almanya’dan ve yurtdışından potansiyel iş olanakları sağlamak ve yeni bağlantılar kurmak için önemli fırsatlar yakaladılar. Standlarda yapılan toplantılarda, küçük ve orta ölçekli işletmeler gün boyunca 30 dakika süreli birebir görüşmeler ile havacılık tedarik zinciri, potansiyel yeni müşteriler ve tedarikçiler ile nokta atışı görüşmeler gerçekleştirdi.

T.C Ekonomi Bakanlığı 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) Hakkında tebliğ kapsamında Yurt Dışı Pazarlama Programı dâhilinde, URGE Projesine dâhil olan firmalardan Arites Metal, Digitest Dijital, Emge Mekatronik, Köprüören Makina, Küçükpazarlı Havacılık, Mak Savunma, Med Makina Medikal, Mege Teknik firmaları; dünyaca ünlü Airbus, Bombardier, Embraer, Eurocopter, Honeywell, Rolls Royce, Sabca, Safran, Thales, Zodiac gibi uluslararası firmalar ile ikili iş görüşmelerinde bulunma fırsatı yakaladı ve ana tedarikçiler ile önemli görüşmeler sağladı.

2012 AIRTEC Uluslararası Havacılık Yan Sanayi Fuarı, yüksek-teknoloji ürünleri sergisi, ikili iş görüşmeleri, uluslararası konferanslar birleşimi ile katılımcı firmalara ürün yenilikleri sunması; son gelişmeleri ve teknolojileri alıcılar, satın almacılar, tedarik zinciri yöneticileri, proje yöneticileri, program yöneticileri ile iletişime geçerek; Almanya ve yurtdışından gelen ağlarını genişletmeleri, yeni fikirler geliştirmeleri, verimli iş bağlantıları ve ortaklıklar başlatmaları için önemli fırsat sundu. Özellikle de küçük ve orta ölçekli şirketler için B2B Platformu, kolay ve hızlı bir şekilde ve uzun vadeli iş ilişkileri kurmak istenen iş ortaklıkları için ideal bir araç oldu. Katılımcılar, yeni iş imkânları sağladı, ileri teknoloji ve donanım fikri kazandı. Yuvarlak masa tartışmaları ile katılımcılar canlı, etkili oturumlar ve tartışmalar gerçekleştirdi. Bu sistem ile yeni ve mevcut tedarik zinciri ortaklarının buluşması sağlanırken firmalar ikili eşleştirmeler ile yeni bağlantılar yapmayı başardı.

“Türk firmalarının başarısı bizi mutlu ediyor”
Savunma ve Havacılık Kümelenmesi OSSA Küme Koordinatörü Hilal Ünal Türkan ile görüşen Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Ekonomi Ataşesi Gürol Başaran ve Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakçıoğlu ile OSSA standını gezdi ve KOBİ’ler hakkında bilgi aldı. Saygılı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türk firmalarının havacılık sektöründe geldiği noktanın memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Hem iç ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye gelmiş, hem de uluslararası firmalara tedarikçi konumuna gelmiş çok sayıda Türk firması var. Gittikçe de büyüyorlar. Türk firmalarının bu noktaya gelmesi bizleri mutlu ediyor. Bu alanda önceki yıllarda eksikliklerimiz vardı. Bunları giderdiğimizi görüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum, çünkü bizim sesimiz onlar sayesinde daha da gür çıkıyor" diye konuştu.

OSSA’nın görüşmeleri
Kümelenme çalışmaları ile Türkiye’de ve dünyada adını duyuran Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), fuar süresince 3 gün boyunca toplam 43 adet yabancı firma ile ikili iş görüşmesinde (B2B) yer aldı. OSSA tarafından AIRTEC Fuarı boyunca, ana tedarikçiler ile NDA (non-disclosure agreement) "Gizlilik Anlaşması" imzalanması planlandı. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği ile yakın ilişkide bulunan OSSA Kümelenmesi; Türk savunma sanayisinde yer alan KOBİ’lerin güçlü duruşunu yurt dışında sergiliyor.

İçeriğe Yorum Yapabilirsiniz.